Waarom kiezen voor Oplossingsgerichte intervisie?

 

Oplossingsgerichte intervisie is vaak een opluchting, verrijking en een kadootje voor de professionals die er mee gaan werken. Waarom?

 

Hierbij 8 redenen waarom professionals blij zijn met Oplossingsgerichte intervisie:

 

  1. "Je voelt je gesteund door je intervisie-collega's en 100% serieus genomen. Zij laten met hun vragen merken dat zij ervan uitgaan dat jij de expert bent in de casus die je inbrengt."
  2. "Oplossingsgerichte intervisie is echt wat anders dan 'casusbesprekingen' of andere werkinhoudelijke besprekingen. De focus ligt op het versterken van de eigen professionaliteit (en dat is veel breder dan vakkennis) en positieve werkbeleving."
  3. "Oplossingsgerichte intervisie geeft moed: je bouwt vooral verder op wat al lukt. Juist in gevallen waarin je vast zit of het even niet weet, is dat enorm helpend; je blijkt de oplossing (minimaal deels) al in huis te hebben."
  4. "Als vragensteller scherp ik mijn techniek van het vragenstellen aan. Iets dat ik direct daarna in mijn eigen werk kan toepassen."
  5. "Ik onderhoud/vergroot hiermee mijn vaardigheden ten aanzien van de Oplossingsgerichte methode."
  6. "Door zelf te ervaren hoe het is om Oplossingsgericht bevraagd te worden, ervaar ik de waarde daarvan. Dat versterkt mijn motivatie om ook bij mijn gesprekspartners in te zetten op hun eigen mogelijkheden en oplossingen."
  7. "Door structureel aandacht te geven aan wat al lukt of goed gaat, heb ik meer oog voor de positieve kanten van mijn werk en van de competentie van mijn gesprekspartners. Dit maakt het werk minder zwaar."
  8. "Het is heel bijzonder om met alle aandacht en oordeelloos bevraagd te worden, en geholpen te worden met een eigen denkproces dat voor jezelf van waarde is. Met alle hectiek van het werk... wanneer krijg je verder nou die kans?"

 

Meer weten over onze professionele begeleiding voor Oplossingsgerichte intervisie?

Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden voor Oplossingsgerichte intervisie

Solvitas | contact@solvitas.nl | 06-52035046 | KvK: 66236614

Webdesign: Marc Verburg | Fotografie: Bianca de Wit