Oplossingsgericht coachen

 

Hoe behaal ik met minder energie sneller resultaat in de begeleiding?

Hoe stimuleer ik de zelfredzaamheid van de ander?

Hoe zorg ik ervoor dat ik activeer in plaats van adviseer?

 

Als coach is onze betrokkenheid vaak zo groot, dat we geneigd zijn harder te werken dan onze cliënten. Als je oplossingsgericht coacht, stel je ‘alleen’ de goede vragen en gaat de ander juist aan het werk.

 

Daarbij ga je uit van het gewenste resultaat en besteed je relatief weinig aandacht aan wat er mis is. Door te activeren in plaats van te adviseren, maak je bovendien optimaal gebruik van de kennis en vaardigheden van de ander. Oplossingen komen dus van binnenuit en sluiten daardoor beter aan.

 

 

Solvitas biedt deze training zowel op open inschrijving en InCompany. Kijk hier voor het aanbod op open inschrijving of neem contact op voor meer informatie.

 

 

QUOTE

Wat een eye-opener is de basistraining Oplossingsgericht begeleiden! In twee dagen raak je vertrouwd met de basistheorie van het oplossingsgericht werken en worden er praktische handvatten aangereikt die je direct in de praktijk kunt toepassen en waarmee je al snel (kleine) successen boekt. Het enthousiasme van Irene is aanstekelijk en haar kennis en fascinatie voor deze methode werkt inspirerend!

 

Marije de Jong

Zelfstandig werkend coach

Solvitas | contact@solvitas.nl | 06-52035046 | KvK: 66236614

Webdesign: Marc Verburg | Fotografie: Bianca de Wit