Kennismakingsworkshops In Company

Praktische tips vanuit de Oplossingsgerichte methode

 

Wij geven kennismakingsworkshops aan heel verschillende groepen van professionals. In zo’n workshop krijgen de deelnemers een eerste indruk wat er voor hen te halen valt bij de Oplossingsgerichte methode.

 

Hierbij kijken we steeds opnieuw welke aspecten van de Oplossingsgerichte methode vooral van toepassing zijn én werken we altijd met casuïstiek van de deelnemers zelf. Zo zorgen we ervoor dat iedereen zeker naar huis gaat met een paar tips die daarna direct op het werk zijn toe te passen!

 

Bijvoorbeeld:

 • ‘Coachend lesgeven’, voor docenten
   Tips om als docent individuele studenten en groepjes effectief te begeleiden en te stimuleren met veel ruimte voor de autonomie van studenten.
 • ‘Oplossingsgericht adviseren’, voor adviseurs
   Hoe zorg je ervoor dat je advies niet met ‘ja maar’ of een andere vorm van weerstand ontvangen wordt? Concrete tips om effectief te adviseren en beïnvloeden!
 • ‘Lastige gesprekken met ouders’, voor leerkrachten
   Problemen op school komen direct dicht op de huid en dan kunnen gesprekken lastig zijn. De deelnemers krijgen tips om in die situaties toch de samenwerking te vinden.
 • ‘Oplossingsgericht sturen’, voor leidinggevenden
   Concrete tips hoe je het gedrag van je werknemer of gehele team effectief kunt beïnvloeden als dat nodig is, met behoud van de relatie. Deze methode is anders dan anders!
 • ‘Oplossingsgericht werken’, voor sociaal werkers
   Hoe breng je je cliënten in beweging? Hoe activeer je je cliënt om aan de slag te gaan met eigen doel en oplossingen? Met onze Oplossingsgerichte tips kun je met minder moeite meer bereiken!
   Deze workshop is geaccrediteerd door het SKJ voor jeugdzorgprofessionals.
 • ‘Oplossingsgericht begeleiden’, voor studieloopbaanbegeleiders en studentendecanen
   Tips vanuit de Oplossingsgerichte aanpak om in gesprekken vooral te werken met wat de student wil bereiken en met zijn eigen oplossingen. Dit is effectief voor verandering èn kost minder moeite.
 • ‘Oplossingsgericht werken’, voor HR adviseurs
   Als HR adviseur heb je geen of beperkt mandaat, maar is het wel de bedoeling dat je invloed uitoefent. Oplossingsgericht werken kan daarbij enorm handig zijn!
   NB : Deze workshop hebben we ook al diverse keren met succes gegeven voor de vereniging van HR professionals, de NVP.

 

Een kennismakingsworkshop duurt meestal 1 dagdeel. Dit kan een losstaande training zijn. Soms is het de opmaat van een vervolg training van meerdere dagdelen, en kunnen deelnemers daarna zelf beslissen of zij verdere training willen volgen.

 

Neem nu contact op met Irene Lansdaal op 06 – 52 03 50 46 of contact@solvitas.nl en bespreek de mogelijkheden voor jouw team!

 

Solvitas | contact@solvitas.nl | 06-52035046 | KvK: 66236614

Webdesign: Marc Verburg | Fotografie: Bianca de Wit